Naar verluid zou Griff werken aan z’n allerlaatste cd. Mooie liedjes duren niet lang? Griff heeft weliswaar al heel wat op z’n palmares staan en verbaasde nog recent toen Colin Deru de groep verliet en vervangen werd door Liesbet Marivoet.
Deze 21e-eeuwse troubadours nodigen je uit voor een reis met een gecertificeerd 100% Belgisch programma. In die zin dat ze dollen met Vlaamse en Waalse tradities. Die reis loopt langs de culturele kruispunten en tradities van dit deel van de lage landen.
Griff blies al eerder het stof weg van oude mythes over doedelzakken; “Pipes but no kilt,” zeiden ze.... In onze kringen hoefden ze dat niet echt te doen... Uilleann pipes, Gaita’s, Zampognas, Sackpipa’s, pijpzakken, Hummelchens... Nu doet Griff er nog een schep bovenop en geeft zich helemaal bloot zonder hun ritmesectie. Met behulp van een leger balgen, buizen van elk formaat en de gevulkaniseerde stembanden van Raphaël De Cock, schaatsen ze buiten de traditionele sporen van de doedelzakmuziek.
Trouw aan hun ‘buizen-en-pijpen-gereedschap’, stem en andere fluiten, brengen deze drie windblazers U ver doorheen de muur van geluid en zintuiglijkheden door middel van nazinderende polyfonieën die zij als geen ander weten te beheersen! Van ondeugende liedjes doorspekt met ‘koeherdersroepen’ tot epische ballades en ‘doedelzakheden à la cornemuse’, vervormen zij de lucht op hun manier geheel doorlucht.
Griff Trio doet U reizen door tijd, ruimte en gevoel!
Met Rémi Decker (doedelzak, zang, whistles), Raphaël De Cock (Uilleann Pipes, zang, whistles) en Liesbet Marivoet (doedelzak, zang, whistles).
Voor de liefhebber van betoverende klanken en verrassende muzikale wendingen. Eens iets totaal anders op het menu: Edra!
Jarenlang ontmoetten Raphaël (o.a. Voxtra, Griff, Osuna, ClubMediéval, Zefiro Torna) en Edwin (o.a. Troissoeur, Tribe, Olla Vogala, Aranis, Laïs) elkaar voornamelijk naast de podia met de intentie ooit samen te musiceren. In 2017 werd het werkelijkheid en verbonden zij hun stemmen en strijkstokken voor enkele intieme concerten.
Muziekkunstenaar Edwin Vanvinckenroye is een ongelooflijke improvisator die zijn stem en zijn verschillende violen met inventieve voetpercussie vermengt. Zijn muzikale visie sluit aan bij de traditie van de troubadours. De kruisbestuiving tussen muziek en filosofie werkt voor hem inspirerend. Muziek omdat het beroert en doet stromen. Filosoferen omdat het verheldering biedt aan het leven. Hij leerde de geheimen van de Indische muziek en voelt zich als een vis in de waters van alternatieve pop-, ambient-, folk- en wereldmuziek.
Raphaël is naast glimwormen en vuurvliegjes gespecialiseerd in de traditionele zangtechnieken in de wereld. Hij beheerst zowel het jodelen als keelzingen. Als multi-instrumentalist bespeelt hij onder meer de mondharp, de gaïta en de çatkhan (of jadagan). Volgende maand te zien in de Sint-Niklase Stadsschouwburg met een indrukwekkend ensemble dat de legende van Halewyn tot leven brengt, vandaag maar liefst twee keer in Muziekclub ‘t Ey! Het concert wordt een improvisatorisch explorerend gebeuren.
Stap onbevreesd binnen in de muzikale bubbel van deze twee muzikanten!
Met zang en verrassende muziekinstrumenten van Raphael De Cock en zang, viool en percussie van Edwin Vanvinckenroye.