Themadag

Op Dag van de Trage Weg gaan duizenden wandelaars, fietsers, kinderen en andere levensgenieters samen op pad. Langs bekende, onbekende en zelfs bedreigde paadjes. Van de Westhoek tot het Maasland. In het groen en in de stad. Langs historische wegen of nieuwe doorsteken. Het is dé opendeurdag voor alle trage wegen in ons land. 

Bij ons slaan De Raaklijn, vzw Raakzaam, stad Sint-Niklaas en Muziekclub ‘t Ey de handen in elkaar. Een namiddag die langs trage wegen voert en je nieuwe plekjes laat ontdekken, die verhalen oproepen, je in staat stelt om te laven aan verrassende muziekgroepen, lekkers te eten en te drinken. Uitvalsbasis voor dit initiatief is de speelkoer van de gewezen basisschool van Belsele op de Kouter (bij Muziekclub 't Ey).
Wij bieden:
 • inclusief wandelen, voor jong en oud en ook voor mensen met een beperking
  (startpunt op de Kouter, eindpunt in Puivelde bij de 'Oude Beenhouwerij')
 • attractief (met veel verassingen voor kinderen onderweg)
 • concerten op de Kouter bij Muziekclub ’t Ey
 • culinaire bossneukels en bosmuziek (inschrijven voor de bossneukels, wordt later meegedeeld)
 • beeklopenproject ontdekken
op de Kouter (bij Muziekclub 't Ey) Kan je:
 • nestkasten in mekaar timmeren, schminken, boomstammetjes schilderen, kleien in een kastanjeboom, springen en dansen op luchtkasteel, ...
 • lekker eten en drinken ter plaatse op De Kouter
 • begeleide wandelingen met ervaren gidsen
 • en zo veel meer....
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
GRATIS Muzikaal programma
 • Leán ontstond als trio met een passie voor wereldmuziek, maar groeide ondertussen uit tot kwintet. Ze gooiden hun creatieve proces volledig om en kiezen nu resoluut voor eigen composities.
  Voor hun nieuwe plaat, Tierra Azul, creëren ze een muzikaal universum waarin de Argentijnse dichteres Alfonsina Storni centraal staat. Het resultaat is een gelaagde ervaring bestaande uit eigen composities, geworteld in het ritme en de tonaliteit van Storni's teksten. Of je de teksten nu begrijpt of niet, je wordt meegenomen op een reis. Vanesa Diaz Gil en Quinten de Craecker voegen een extra dimensie en fris geluid toe met de introductie van zang en trombone als solo-instrument. Silke Clarysse (klassieke gitaar), Gielis Cautaers (percussie) en Otto Kint (contrabas) blijven op betrouwbare wijze het akoestische geluid produceren dat Leán typeert. Samen vormen ze een sterke groep muzikanten die perfect op elkaar zijn ingespeeld en elkaar uitdagen om de grenzen van hun comfortzone te verleggen.
  In februari 2023 ging het vijftal weer de studio in, dit album wordt aan het eind van het jaar verwacht.
  Mét:
  • Silke Clarysse: klassieke gitaar, zang
  • Otto Kint: contrabas, zang
  • Gielis Cautaers: percussie, zang
  • Vanesa Diaz Gil: zang
  • Quinten de Craecker: trombone

   • Folkrockband Et Encore is geboren in vruchtbare Westvlaamse klei. Deze vriendengroep speelt muziek enkel en alleen voor het amusement. “Het leven is muziek, en muziek is fun” luidt hun credo al gedurende vele jaren. Ondertussen zijn ze al meer dan 20 jaar bezig en hebben reeds 5 cd’s uitgebracht.
    Alle liedjes zijn het resultaat van hun wekelijkse bijeenkomsten, geschreven en gecreëerd tijdens hun oefensessies en allemaal worden ze in het Frans of het Engels gezongen. Ze zijn er trots op, maar tegelijkertijd ook wel nederig over hun verwezenlijkingen. Ze zijn nooit blijven plakken in één bepaalde stijl of stroming, maar doen hun eigen Et Encore-ding, wat hen dan ook uniek maakt.
    Ze omschrijven zichzelf graag als een live fun band, klaar om op te treden voor een zeer gevarieerd publiek met stevige folkrock en dito ambiance!
    Mét:
    • Pascal Vantomme: zang, gitaar, banjo, hakkebord
    • Dominique Vermeulen: zang, percussie, drum
    • Lieven Leplae: viool
    • Fanny Vancoillie: tin whistle, low whistle, blokfluit
    • Frederik Helleyn: basgitaar

    • Remork & Karkaba is een unieke fanfare die bestaat uit een blazerssectie en Marokkaanse gnawa-percussie. De enthousiaste muzikanten weten als geen ander hoe ze in een mum van tijd een (straat)feestje in gang kunnen steken. Ze slepen jong en oud, van her en der, moeiteloos mee met hun stevige fanfareriffs die genereus worden uitgestrooid op gnawa-percussie, zang en dans.
     De groep speelt een mix van traditionele nummers uit Marokko en originele composities van Luc Mishalle. Ze vernieuwen regelmatig hun repertoire en line-up door samen te werken met gelijkgestemde artiesten en organisaties: het gnawa-opleidingsprogramma Karkaba van mâalem Driss Filali en Mohamed Saïd Akasri, de blazersklassen van de Hoofdstedelijke Academie en de Latijns-Amerikaanse invloeden van Dia de Muertos dans les Marolles.
    • Chris Murphy zag het levenslicht in de buurt van New York in een Iers-Italiaanse familie. Tijdens zijn jeugd werd hij beïnvloed door Italiaanse mandolinemuziek, bluegrass, folk en vele andere stijlen. Hij heeft zestien soloalbums op zijn naam staan. Zijn shows zijn energiek en blaken van virtuositeit. Chris zweept het publiek op met zijn muziek en verhalen.
     Op deze 'dag van de trage weg' zal het wellicht niet 'traag' gaan.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tijdschema:
    13:00                   deuren open
    13:00  -  14:00    Fanteyfare 2.0
    14:00  -  14:30    Remork & Karkaba
    14:45  -  15:30    Chris Murphy
    15:30  -  16:00    Remork & Karkaba
    16:00  -  17:00    Leán
    17:00  -  17:30    Remork & Karkaba
    17:30  -  19:00    Et Encore