Grafisch werk

Wout De Ridder (Mechelen) fotografeert sinds 1990 dingen die hem opvallen, raken, boeien. Gewapend met zijn Pentax Spotmatic camera trekt hij rond en legt deze vast op de gevoelig plaat. Zijn blikveld is ruim en divers. Van weidse natuurbeelden, intieme portretten, diverse reportages tot gewone 'alledaagse en banale' beelden die hem treffen.

Het begon bij Wout toen hij aan de slag ging voor een reizend theatergezelschap. De specifieke levenswijze, de acteurs en muzikanten, de achterkant van de scène, de zinderende spanning én ontlading. Die wist hij in beelden te vatten. Die reportage vormde de start van een mooie reeks.


Naast fotografie is Wout ook gebeten door muziek. Als muzikant maar ook als amateur instrumentenbouwer. Hij speelt én bouwt doedelzak, schalmeien, elektrische hommel e.a. typische folkinstrumenten. Het hoeft geen verbazing dat muzikanten en de muziekscene hem ook inspireren wanneer hij het fototoestel in de hand neemt. In deze Eygalerij zijn we getuige van de pure muzikant. De muzikant die zich overgeeft aan de muzen, de melodieën en interactie met het publiek waardoor zij zich vaak niet meer bewust zijn van de fotograaf zijn aanwezigheid. Grootste hinderpaal : microfoonstaanders en pupiters. Maar ook deze krijgen een rol en betekenis in de foto's van Wout De Ridder.

website Wout De Ridder