Dagbestedingsgroepen Schilderen, plastische en creatieve handwerken

Expo Dagelijkse kunst / @ Muziekclub ‘t Ey
Door: Dagbestedingsgroepen Schilderen, plastische en creatieve handwerken / Raakzaam vzw
Het atelier “Schilderen” “plastische” en “creatieve handwerken” zijn een onderdeel van de dienst dagbesteding-ergotherapie binnen Raakzaam vzw
In het atelier komen de creatievelingen van de organisatie samen. Elkeen komt er met de eigen talenten, mogelijkheden en achtergrond om er op een kunstige manier uiting te geven aan de ideeën, waarnemingen, gevoelens en dromen. Soms via een groot schilderij, soms in een creatieve krabbel en af en toe wordt een ganse reeks van boeiende tekeningen uitgewerkt.
In de dagbesteding wordt vertrokken vanuit de persoonlijke beeldtaal van de kunstenaars. Deze wordt weerspiegeld in de tekeningen, handwerken, knutselwerken die ze maken. Speelsheid staat centraal in het werk. Plastische elementen worden gecombineerd, op hun kop gezet en uitgebreid. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en dragers die voorbij de traditionele verfborstels, breilapjes, crêpepapier en pastelkleuren gaan. Er wordt gewerkt met papiersnippers, klei, papier-maché, hout, linosnede, etc. Poëtische beelden zoals plantmensen, jonkvrouwen en draken, vlinderbomen en imaginaire wezens. Samen in deze expo versterken de werken elkaar.
Deze expo wordt georganiseerd naar aanleiding van de Dag van de trage wegen in Belsele. Enkel mogelijk door de fijne samenwerking tussen Raakzaam, Muziekclub ’t Ey, JOMI, de Raaklijn en de stad Sint-Niklaas.