Potloodtekeningen en olieverfschilderijen

Dirk Bosschaert (°14.02.1970) is een kunstenaar uit Sombeke.

Zijn surrealistische werken sluiten qua techniek en concept aan bij de oude meesters waarbij hij de realiteit van de waarneming op losse schroeven zet.

In zijn visionaire werk, de Phénomes, bestaande uit een reeks potloodtekeningen en olieverfschilderijen, graaft hij dieper in zichzelf. De meest pure, intuïtieve emoties lijken gefossiliseerd in de tijd en balanceren tussen intense levendigheid en morbiditeit. Creatieve kracht versus destructieve kracht, Venus versus Mars, in een wonderbaarlijk universum buiten elke tijd en plaats.

Dirk Bosschaert geeft les in olieverftechnieken van de oude meesters uit de renaissance en barok in Temse en in de Vrije Ateliers in Sint-Niklaas. Ook is Dirk voorzitter en bezieler van het YSENGRIN Kunstcollectief, gegroeid vanuit de Belseelse Kunstvrienden.

Dirk exposeerde individueel o.a. in Temse, Stalhille, Crupet, Sint-Truiden en Brussel. Hij neemt ook regelmatig deel aan diverse groepstentoonstellingen.

Contact: dirkbosschaertartist@gmail.com

Deze tentoonstelling is te bezichtigen tijdens activiteiten (voor bezoekers van die activiteiten) of via afspraak: tey@skynet.be.