textiel en mixed media

Graag stellen we u gedurende de maanden januari en februari de werken voor van textielartieste Mieke Lockefeer.
We laten Mieke zelf aan het woord:

"Verhalen vertellen, dat is wat ik wil doen via mijn werken in textiel en mixed media.

Ik gebruik het liefst materialen die al een vorig leven hebben gekend, en dus geschiedenis hebben, zoals versleten kledij en huishoudtextiel, oude juweeltjes, verpakkingsmateriaal, allerlei papier. Die geschiedenis geeft vaak een extra dimensie, betekenis aan het werk. Textiel is bovendien een materiaal dat bij iedereen emoties en herinneringen oproept. Het geeft ons warmte, troost, bescherming, trots, schoonheid.

Mijn verhalen zijn vaak heel persoonlijke momentopnames of behandelen een onderwerp dat mij raakt, zoals de relatie mens - natuur en verbinding, connecties tussen mensen.

Wat mij boeit is hoe kleuren, materialen en vormen elkaar beïnvloeden en hoe vanuit het experiment en de ontroering een verhaal ontstaat.

Het is nu ongeveer zes jaar geleden dat mijn textielkunst-reis begon. Steeds leer ik  nieuwe technieken, invalshoeken en benaderingen, vooral via de intense opleiding die ik volg bij Textileartist.org. Ik hoop nog lang begeesterd te zijn en inspiratie te hebben en ik hoop vooral mensen te ontroeren met mijn werk."

Meer info:


De tentoonstelling loopt vanaf vrijdag 5 januari tot en met donderdag 29 februari en is te bezichtigen:

  • tijdens concerten voor de concertbezoekers
  • tijdens workshops
  • op afspraak, bel naar 03/772 11 93