Concert

Yegor Zabelov is één van de meest bekende accordeonspelers van de undergroundmuziek van Wit-Rusland (Belarus). Hij is componist, auteur van muziekstukken voor theaterproducties en films en oprichter van ‘Gurzuf’ en ‘Yegor Zabelov trio’.

Yegor startte op zijn zeven met het leren spelen bij zijn vader. Van traditie is nog weinig sprake. Door de jaren heen heeft hij zich ondergedompeld in talloze uiteenlopende genres: rock, jazz, avant-garde en neoklassiek. En uiteraard is hij niet bang van elektronica om zijn doel te bereiken: spookachtige, intense geluidslandschappen die alles overlaten aan jouw verbeelding. Al eerder ontving hij de Sergei Kuryokhin Prize voor Contemporary Art en staan er al meer dan 400 concerten in Europese clubs en op festivals op zijn naam. Zo stond hij op Fusion Festival in Berlijn, B-Sides in Zwitserland en Moers Jazz Festival in Duitsland.

De muziek van deze Rus zou je kunnen omschrijven als een experimentele mix van accordeon rock, avant-garde jazz met een vleugje neoklassieke muziek. Hij verkent de creatieve mogelijkheden van zichzelf als componist en instrumentalist. Zijn muziek is allesomvattend en laat je sprakeloos achter.