• zondag 26 juli 2020

    Médra Jaly

Mamadou Dramé is een begenadigd kora speler en afstammeling van een zesde generatie Griot-families. Hij studeerde aan het conservatorium van Dakar en richtte bij zijn aankomst in Europa de groep Médra-Jaly op.
Vijf muzikanten met wortels in de Senegalese, Congolese en Togolese tradities spelen virtuoze en inspirerende Afrikaanse muziek. Het kwintet begeleidt de kora met bas, gitaar en percussie.
De kora is een warm instrument uit West-Afrika dat tot de harpen instrumentenfamilie wordt gerekend en met beide handen wordt bespeeld. Het heeft een geschiedenis van vele honderden jaren oud en wordt als korri voor het eerst genoemd door Mungo Park in diens Travels into the Interior of Africa (1799).

Verschillende festivals in binnen- en buitenland verwelkomden hen al op hun podia, en een album is in de maak.

Zelfs als het regent of sneeuwt tovert deze groep een glimlach op je gelaat.

Onze deuren openen vanaf 15u en sluiten om 21u.
Dit evenement gaat door in de buitenlucht. Breng warme kledij mee en eventueel een paraplu.

Uit respect voor andere bezoekers en onze vrijwilligers breng je best een mondmasker mee, dat je draagt bij het binnen en buiten gaan, en om je naar het sanitair te begeven.

Wij werken (bijna) altijd met reservaties. Voor Teyrrasfolk wil dat zeggen dat je je ook lid moet maken, als je dat nog niet bent. Dat kan perfect via onze
website. Eens je lid bent, is de inkom € 5.
Wens je graag met je bubbel van maximum 10 personen samen te zitten? Reserveer dan zeker ook voor hen. 
De mogelijkheid om online te reserveren wordt afgesloten om 14u00.
Nogmaals, het is dus aangewezen om alle formaliteiten (lidkaart, ticket) op voorhand in orde te brengen via onze website.
Als je pas een lidkaart hebt gekocht en nog geen lidkaartnummer hebt, sturen we dit naar je toe via email. Dit gaat niet automatisch, dus geduld is de boodschap.

We garanderen onze muzikanten, vrijwilligers en bezoekers een veilige beleving, en vragen aan jou als bezoeker de huidige geldende maatregelen te respecteren. Volg ons circulatieplan, hou voldoende afstand van elkaar, reinig regelmatig op een correcte manier jouw handen, en hou het veilig. Volg a.u.b. de raadgevingen van onze stewards op.

Mensen die ziek zijn, in de zeven dagen voorafgaand dit evenement symptomen vertoonden, of ziek waren: wees verstandig en blijf thuis. En alvast beterschap.