• zaterdag 22 augustus 2020

    Jan De Smet + Ukulelezaza

Deze avond staat volledig in het teken van de ukulele!

20u00
Ukulelezaza
Wereldwijd een levende legende, in eigen contreien een van de nestors van de scene: Ukulelezaza, door jazzprofessor Frederik Goossens ooit de Gentle Giant genoemd, geroemd om zijn fluwelen touch en spetterende slagjes. Onze ukulelefestivals die we in het verleden organiseerden, werden een succes dankzij de kennis van hem en collega Winin' Boy Fré.
Ukulelezaza (echte naam Remco Houtman-Janssen, Rotterdam) leerde ukulele van zijn muzikaal zeer actieve moeder. Pas in 1994 en dankzij de banjolele kreeg hij opnieuw interesse in het instrument.
Hij zou eigenlijk komen spelen met de vermaarde Ukulele Uff uit Liverpool en eerdergenoemde Fred ‘Wininboy’ Goossens als The Ukulele Rat Pack, maar daar stak corona een stokje voor. En dus verschijnt Zaza solo ten tonele met een keur aan stokoude Hawaïaanse melodieën, jazzdeuntjes en catchy originals op unieke vintage ukulele's.
Foto ©James Millar

21u00
Jan De Smet (zonder veel cinema, maar mèt ukulele!)
Op onze eenvoudige vraag ging zanger/muzikant/muziekliefhebber Jan De Smet graag in. Hij zal zich voor het eerst – al is het wel onder lichte dwang en totaal tegen zijn multi-instrumentale principes in – beperken tot het bespelen van de ukulele tijdens zijn concert. U kan kennismaken met de verschillende verschijningsvormen van dit eigenaardige instrument(je) tijdens een “Ukulele-special”, waar het soms onverwachte muzikale “wereldrepertorium” aan viersnarige banden wordt gelegd... mèt de bijhorende verhalen. Dat spreekt!
Dames en Heren: een wereldpremière!


Onze deuren openen vanaf 19u00 en sluiten (verplicht) om 23u.
Dit evenement gaat door in de buitenlucht. Breng warme kledij mee en eventueel een paraplu.

Uit respect voor andere bezoekers en onze vrijwilligers: draag jouw mondmasker bij het binnen en buiten gaan, om je naar het sanitair te begeven, ...

Wij werken met reservaties. Voor Teyrrasfolk wil dat zeggen dat je je ook lid moet maken, als je dat nog niet bent. Dat kan perfect via onze
website. Wens je graag met je bubbel samen te zitten? Reserveer dan zeker ook voor hen. 
De mogelijkheid om online te reserveren wordt afgesloten op de dag van het concert om 18u00.
Nogmaals: het is aangewezen om alle formaliteiten (lidkaart, ticket) op voorhand in orde te brengen via onze website.
Als je pas een lidkaart hebt gekocht en nog geen lidkaartnummer hebt, sturen we dit naar je toe via email. Dit gaat niet automatisch, dus geduld is de boodschap. Je kan ook een mail sturen naar leden@tey.be

We garanderen onze muzikanten, vrijwilligers en bezoekers een veilige beleving, en vragen aan jou als bezoeker de huidige geldende maatregelen te respecteren. Volg ons circulatieplan, hou voldoende afstand van elkaar, reinig regelmatig op een correcte manier jouw handen, en hou het veilig. Volg a.u.b. de raadgevingen van onze stewards op.

Mensen die ziek zijn, in de zeven dagen voorafgaand dit evenement symptomen vertoonden, of ziek waren: wees verstandig en blijf thuis. En alvast beterschap.