Orgelfestival 2020

Oorspronkelijk hadden we een concert met Hans-André Stamm & Andrea Will rond Ierse Folk met een Keltische geest. Dit kan alweer niet doorgaan omwille van corona. Gelukkig zijn de muzikanten gezond en wel.

Het CC van Sint-Niklaas heeft een waardig alternatief gevonden.

Stéphane Mottoul speelt zowel in België als in het buitenland (Europa, Noord-Amerika, enz.) als solist, kamermusicus of met orkest. Improvisatie speelt een belangrijke rol in zijn activiteiten, een discipline die hij in al zijn vormen wenst te ontwikkelen, zowel in de stijlparafrase als met de begeleiding van stille films. In 2017 nam hij zijn eerste CD op, met het orgelwerk van Maurice Duruflé onder het label "Aeolus".
Sinds 2018 is hij Organist aan de "Universitätskirche" te Freiburg in Breisgau (D).

Hij brengt een eigenzinnig en gevarieerd programma en start met zijn Concerto della città di Belsele, een improvisatie. Hij brengt ook werk van Jan Pieterzoon Sweelick, Samuel Scheidt en Girolamo frescobaldi. Samen met de vrijwilligers van de parochie garanderen wij u een Corona-veilig concert.

Het concert gaat door in de sfeervolle Sint-Andreas en Ghislenus parochiekerk met zijn uitmuntend orgel (1784, Pieter van Peteghem).

Dit is een concert i.s.m. het CC van Sint-Niklaas.