• vrijdag 18 september > 20u00

    Hans-André Stamm & Andrea Will

€ 13  /  € 16   Prijsinformatie
20u00  >  Deuren om 19u00
Irish Folk – Celtic Spirit (Orgelfestival 2020)

Hans-André Stamm (Leverkussen) is een Duitse organist en componist. Op zevenjarige leeftijd begon hij piano en pijporgel te studeren bij Paul Wißkirchen, toen organist aan de kathedraal van Altenberg.
Op 11-jarige leeftijd begon hij als orgelvirtuoos door Europa te reizen en op 13-jarige leeftijd volgden de eerste audio opnames.
Van 1973 tot 1976 studeerde hij orgel aan het Conservatoire Royal de Musique in Luik bij Hubert Schoonbroodt. Later studeerde hij katholieke kerkmuziek en pianopedagogiek aan de Robert-Schumann-Hochschule Düsseldorf. Stamm staat bekend om zijn Bach-interpretaties. Maar niets van dat alles vanavond...


Want na grondige studies van de Ierse muziek legde hij zich toe op de Keltische muziek. De modale tonaliteit, typische versieringen en loopjes van die folkmuziek weet hij in een boeiende klassieke vormstructuur te gieten.
Samen met fluitiste en fijferspeelster Andrea Will weet Hans-André harten te beroeren. Het concert gaat door in een uitbelichte sfeervolle parochiekerk Sint-Andreas en Ghislenus met zijn uitmuntend orgel (1784, Pieter van Peteghem). En achteraf afzakken naar een folktempel enkele meters verderop?

Dit is een concert i.s.m. het CC van Sint-Niklaas.

Als alles goed is, gaat de ticketverkoop van start op zaterdag 29 augustus vanaf 9u00 via de website van het CC.