Concert

3'Ain is een splinternieuw trio, waarin Yamen Martini (trompet), Otto Kint (contrabas) en Piet Maris (accordeon) de krachten bundelen: ze spelen hedendaagse jazz en wereldmuziek met oriëntaalse invloeden.

In 2015 kwam Yamen van Syrië naar België, waar hij Piet ontmoette: de twee startten een samenwerking voor muziek bij een theatervoorstelling in 2016. Later nodigde Piet Yamen uit om als gastmuzikant mee te spelen bij Jaune Toujours, zoals te horen is op hun laatste album Europeana (2018). In de zomer van 2019 werd Otto gevraagd om mee in hun muzikale avontuur te stappen: het nieuwe trio 3’Ain was een feit.

De naam van de band is gebaseerd op ع , de achttiende letter in het Arabische alphabet: één van de moeilijkst uit te spreken klinkers voor westerlingen. Omdat die in Arabische chat- en sms-conversaties dikwijls wordt weergegeven als 3 en uitgeschreven wordt als 'ain, leek 3'Ain wel een gepaste naam voor een trio dat hedendaagse jazz en wereldmuziek speelt, met middenoosterse invloeden.

Dit concert is uitgesteld naar een nog te bepalen datum.