Concert

Laura Cortese and The Dance Cards (USA) is een grenzenverleggende indie-folkband die bestaat uit vier zingende snarenspelers. Ze zien er op het eerste zicht misschien uit als een strijkkwartet, maar dat dit niet zo is wordt al gauw duidelijk. Hun geluid gaat naadloos van etherische vocale harmonieën naar ruige indierock-percussie en voortstuwende vioolmelodieën, rechtstreeks afkomstig uit de Appalachen of Schotland.

Diverse ervaringen, gemeenschappen en muzikale tradities geven genoeg inspiratie voor een ruimdenkend en verfijnd geluid, stevig geworteld in hun identiteit als folkinstrumentalisten. Het nieuwste album Bitter Better bevat dansbare groovy songs.

Sinds ze in 2017 naar België verhuisde, bleef Laura internationaal toeren met de Dance Cards en werkte ze samen met de Belgische muzikanten Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs), Trui Amerlinck & Cleo Janse. Ze brengt deze Belgische versie van haar groep naar 't Ey voor een unieke akoestische uitvoering van haar nummers en enkele verrassingen.

Dit is post-folk die serieus rockt!

Dit concert is uitgesteld naar een nog te bepalen datum.