Silentski

CD-Voorstelling

Pascale Rubens en Toon Van Mierlo vormen sinds 2003 samen Naragonia. Ze maken muziek zonder compromissen die recht naar het hart gaat, los van alle conventies. Met een bijzondere gevoeligheid voor sterke melodieën creëert het duo een heel eigen geluid dat door anderen vaak omschreven wordt als “The sound of Naragonia”. Die stugge, vernieuwende eigenzinnigheid werkt aanstekelijk en Naragonia wordt in een korte tijd één van de meest geliefde en meest gevraagde folkgroepen in Europa. Ze spelen op zowat alle grote festivals en worden regelmatig te gast gevraagd op Klara, RTBF, La première en Radio1.

Hun impact op de folkscène in Europa is kan nauwelijks onderschat worden. Ze inspireren talrijke andere muzikanten en veel van hun nummers worden gecoverd of opgenomen door groepen uit binnen- en buitenland, van Portugal tot in Rusland, van Zweden tot de Verenigde Staten. Sommige nummers groeien dan ook uit tot echte standards in de folkscene.

Over de jaren heen komen verschillende samenwerkingen tot stand met theater (Tal en Thee en Theater de Spiegel) en buitenlandse groepen en muzikanten (Fernhill, Andy Cutting, Paulo Lameiro, Gregory Jolivet en vele anderen…). Het wordt een rijk verhaal van zeer vele reizen en prachtige ontmoetingen.

Met deze achtste plaat doen ze niet meer of minder dan waar ze goed in zijn. Silentski stroomt recht vanuit hun huiskamer de wereld in. Kleine muziekskes met een grote gevoeligheid tekenen opnieuw de lijnen van deze cd.

Geen spektakelstuk maar een brok onversneden schoonheid.

Dit concert is uitgesteld naar een nog te bepalen datum.


Foto: © Ward Dhoore