Concert  |  Livestream  |  Openlucht  |  Teyrrasfolk

Laura Cortese draagt verschillende petjes: violiste, zangeres, songwriter én organisator.

Nadat ze Californië verliet om te studeren aan de Berklee School of Music in Boston, richtte ze het muziekkamp Miles of Music Camp en festival BCMfest op. Daarna speelde ze met veel verschillende bands en richtte ze haar eigen groep 'Laura Cortese & the Dance Cards' op.

Twee en een half jaar geleden verhuisde Laura naar Gent en leerde ze Nederlands. Ze startte samen met Cleo Janse de 'Bright Light' sessies en leerde Belgische muzikanten en songwriters kennen. Twee nieuwe muzikale vrienden brengt Laura mee naar Muziekclub 't Ey: Gertjan Van Hellemont (Douglas Firs) op gitaar en Trui Amerlinck op bas. In 2019 bracht Laura de Dance Cards naar België om een nieuw album op te nemen. Dit album, BITTER BETTER, kwam in 2020 uit.
Bij ons speelt Laura met deze Europese versie van haar groep een unieke akoestische uitvoering van nummers van haar nieuwe album BITTER BETTER. Uiteraard zijn verrassingen niet uitgesloten.

Laura's concerten en opnames werden geprezen door onder meer BBC, fRoots, No Depression, de Boston Globe, de Denver Post en de Bluegrass Situation. Haar band, de Dance Cards, werd twee keer geselecteerd als culturele ambassadeurs van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, waardoor ze optrad, workshops gaf en samenwerkte met muzikanten in India, Kazachstan, Oezbekistan, Bangladesh, Oekraïne, Estland, Montenegro en Griekenland.

Als je Laura ziet spelen, leer je haar percussieve speelstijl, krachtige stem en post-folk arrangementen kennen. Haar liedjes zijn gebaseerd op de thema's en patronen van folksongs waarmee ze graag moderne klanken, grooves en kleurenpaletten verkent.

Of zoals wij het zouden zeggen: een straffe madam!


Dit concert gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.

Het concert zal ook gratis te volgen zijn via Facebook of YouTube.