Muziekclub ’t Ey is al vele jaren partner op het internationale folkfestival Gooikoorts en verzorgt er jaarlijks de concerten in de akoestische tent.

Dit jaar wordt het een speciale editie van ons  favoriete folkfestival, met slechts  1 concertpodium, maar zelfs dan dragen wij graag ons steentje bij. We verhuizen Teyrrasfolk daarom  voor 1 zondag naar Gooik!  We kunnen iedereen aanraden om erbij te zijn…

 

13u-14u: Cardboard Cabin (VL)        

Vanuit het afgelegen hutje van Cardboard Cabin, klinkt warme, dansbare folkmuziek. Intieme momenten worden afgewisseld met stevige powerfolk. Op het repertoire staan zelfgeschreven nummers: klassieke baldansen, maar ook het experiment wordt niet geschuwd. Een vrijplaats voor al wie even los wil komen van het gewoel van deze drukke wereld. Cardboard Cabin was in 2021 genomineerd voor de Flemish Folk Award ‘beloftevolle band’.

 

15u30 – 16u30: Laura Cortese Trio (US/VL)

Laura Cortese is afkomstig uit Californië, studeerde muziek aan het Berklee School of Music in Boston en woont momenteel in Gent. Deze straffe madam is momenteel afgesneden van haar Amerikaanse collega’s van The Dance Cards, maar verzamelde al gauw een schare Belgische topmuzikanten rond zich om hen in deze tijden te vervangen.

Als je Laura ziet en hoort spelen, leer je haar percussieve speelstijl, krachtige stem en post-folk arrangementen kennen. Haar liedjes zijn gebaseerd op de thema's en patronen van folksongs waarmee ze graag moderne klanken, grooves en kleurenpaletten verkent.

 

18u-19u: WÖR (VL) mét live beiaard

​Hier in de Lage Landen functioneert de beiaard sinds 1500 als een hedendaags radiostation dat de klassiekers en hits van het moment speelt. ‘Beiaardiers’ waren professionele musici die bestaande melodieën verzamelden en bewerkten, componeerden en op de beiaard speelden voor allerlei evenementen en gelegenheden. Het geluid van dit immense muziekinstrument is kilometers ver te horen (of je het nu leuk vond of niet!). Het is met die blik dat WÖR dit materiaal arrangeert. Net zoals de beiaardiers toen (en vandaag), stelden ze een playlist samen, 'De tijdloze' top uit onze streken. WÖR herneemt de melodieën en trekt ze uit zijn context. Met beide voeten op de grond, één voet in het verleden, de andere in het heden.

 

20u30 – 21u45: Curly Strings (EE)
De vier muzikanten van Curly Strings halen hun inspiratie uit zowel Amerikaanse bluegrass als hun eigen Estse culturele erfenis. Intens en speels samenspel, adembenemend mooie melodieën en de oprechte presentatie van hun muziek vormen de basis van de Curly Strings soundscape. De opkomst van de band in 2013 was een ongezien fenomeen in het Estse muzieklandschap: een folkgroep die mainstream werd. Ze grepen de ene award na de andere en bleven de meest verkochte artiest in de Estse muziekwinkels gedurende meer dan een jaar.

 

Het volledige programma van het festival kan je terugvinden op www.gooikoorts.be.