Teyrrasfolk  |  Dubbelconcert  |  Openlucht

Folk Nevermind
Wie kent er niet Kurt Cobain; de rocklegende die eigenhandig de jaren negentig belichaamde? Kurt ging de geschiedenis in als een geniaal songschrijver zoals er maar zelden geboren worden, aan het hoofd van de gondel, ondanks de sterke tegenstroom.
Een kwarteeuw na zijn tragische einde besluiten Manu Champagne (ex-Niouzz, de JT voor kinderen), Didier Laloy (Les Déménageurs, Belem & the MeKanics, ...) en Damien Chierici (Yew, Dan San) hem een oprecht doch ongebruikelijk eerbetoon te bieden. Want in plaats van vuile riffs en harde drums, kozen de drie vrienden voor de akoestische raaklijn met diatonische accordeon, houten gitaar en viool.
Het idee van dit project is dus zeker niet om Nirvana klakkeloos te coveren, maar om het repertoire te herinterpreteren met een vleugje humor en de hulp van instrumenten die Cobain en zijn vrienden zonder twijfel nooit uit hun koffer hadden gehaald. Het is een ludieke manier om dit triest jubileum te vieren.


Tenorin is een waanzinnig avontuur. Vette grooves, zwoele solo’s en poëtische Nederlandstalige teksten nemen je mee op een trip die aan de ribben blijft plakken.
Tenorin ontstaat uit noodzaak. Na een tiental jaren in verschillende muziek- en theaterprojecten te hebben gespeeld besluit accordeonist Joachim Gys eind 2017 dat het tijd is om zijn vleugels uit te slaan. De wereldse melodieën uit zijn jeugd neemt hij mee, zijn liefde voor de Nederlandse taal voegt hij toe, en met elektronische klanken stilt hij zijn honger naar experiment. Bij de broers Florian en Ambroos De Schepper vind hij twee gelijkgestemde zielen die evenmin vies zijn van een frisse aanpak. Twee getalenteerde muzikanten bovendien, die de muziek onmiddellijk naar een professioneel niveau tillen.
In 2020 vervoegen drie nieuwe muzikanten – trompettist Yamen Martini, drummer Laurens Van Bouwelen en bassist Daniel Guedegbe – de groep en geeft die een nieuw elan!


Dit concert gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.