Cecilia / Belsele (Folk)Danst!


Draailier, doedelzak en diatonische accordeon, Cecilia is voorwaar een schoolvoorbeeld van de traditionele folkgroep. Het  is dan ook niet verwonderlijk dat de groep staat voor dansmuziek “pur sang”: heldere arrangementen, sterke ritmische begeleiding en mooie melodieën die in de herinnering blijven hangen.

Thomas Hoste beroert de draailier en cister met virtuositeit. Hij is niet bang van een  elektroakoestisch effect en is de man van de subtiele versieringen en variaties.

Doedelzak en fluiten zijn het speelterrein van Jan Leeflang. Zijn creatieve geest is tevens de grote inspiratiebron voor Cecilia. Nieuwe melodieën ontspruiten moeiteloos aan zijn muzikale brein en zijn onberispelijk gehoor zorgt voor de puntjes op de i. En veilig tussen de twee heren in bevindt zich Greet Wuyts op accordeon. Zij is verantwoordelijk voor harmonie en kleur met haar swingende akkoordenbegeleiding.

De drie speelvogels kenden elkaar al vele jaren, maar op een mooie zomeravond bezocht de muze hen. Plots beseften ze hoe mooi het samenspel met zijn drieën klonk. De goesting om te spelen en te creëren, de passie voor feesten en dansen, dagelijkse dingen en belevenissen, dit alles verbond en inspireerde hen. En dat doet het vandaag, 4 albums later, nog steeds. Wij zien Cecilia alvast graag komen.

 

Thomas Hoste: Draailier, cister
Jan Leeflang: Doedelzakken, fluiten
Greet Wuyts: Diatonische accordeon

 

Deuren: 19:00

Start dansinitiatie Frisse Folk: 20:00

Start Baleynbal: 21:30

Einde: 23:00
 
Belsele (Folk)Danst! brengt op een laagdrempelige manier folkdansen bij het grote publiek.

Organisatie: Muziekclub ‘t Ey in samenwerking met www.frissefolk.be.

Met de steun van de stad Sint-Niklaas.Deze uitvoering gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.