Baleynbal  |  Openlucht  |  Gratis mits registratie

Organetto a cUkù 


Organetto a cUkù zijn twee virtuoze Italiaanse muzikanten met een dansend verhaal. Maar niet alleen dansers laten zich verleiden door de tovercirkels, scottischen, bourrées en walsen, ook de luisterende muziekliefhebber komt aan z'n trekken. We mogen natuurlijk de Saltarello's niet vergeten, dé Italiaanse dans bij uitstek, die zich schitterend laat spelen op de Organetto, het Italiaanse diatonische accordeon. Daarmee hebben we het instrument van Federico Cippitelli in de kijker geplaats. De snaren van de ukulele worden dan weer beroert door Marco Fermani op ukelele (maar ook melodica en stompbox). Beide muzikanten vonden elkaar in 2017 en speelden op ondertussen op folkbalfestivals in Vlaanderen: Boombal festival en Dafodil. Hun zuiderse benadering van het Europese folkbalrepertoire valt zeer in de smaak. Daarom dat wij ze nu aan jullie presenteren... 

 

Marco Fermani: ukelele
Federico Cippitelli : Diatonische accordeon

 

Deuren: 19u00

Start dansinitiatie Frisse Folk: 19u30

Start Baleynbal: 20u30

Einde: 23u00
   

Belsele (Folk)Danst! brengt op een laagdrempelige manier folkdansen bij het grote publiek.

Organisatie: Muziekclub ‘t Ey in samenwerking met www.frissefolk.be.

Met de steun van de stad Sint-Niklaas.

  

Deze uitvoering gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.