Teyrrasfolk  |  Dubbelconcert  |  Openlucht

Het duo Caamaño&Ameixeiras, bestaande uit Sabela Caamaño (chromatisch accordeon) en Antía Ameixeiras (viool en stem), speelt sinds 2018 traditionele dansmuziek uit Gallicïe, maar dan op hun zeer eigen manier. Na een groot aantal concerten in hun thuisland, en enkele in het buitenland, zijn ze klaar om ons publiek in te pakken met voornamelijk instrumentale muziek en enkele zorgvuldig gekozen vocale nummers.

Debuutalbum "Aire!", geproduceerd door de gerenommeerde muzikant Diego Galaz, staat tjokvol samenwerkingen met fantastische artiesten als Sílvia Pérez Cruz, Fetén Fetén, Abraham Cupeiro, Xavi Lozano, Carola Ortiz, Pablo Martín, Apel·les Carod en El Pana.

Een zeer aangename en frisse wind uit de Galicische muziekwereld die je onbedwingbaar laat bewegen!


De legendarische Vlaamse folkband Trio Dhoore, bestaande uit drie broers, ontstond in 2010 en staat garant voor innovatieve instrumentale composities. Na meer dan een decennium samen muziek maken zijn de broers nu klaar voor nieuwe avonturen en gaan hun eigen weg. Ze zeggen het trio vaarwel met deze afscheidstournee!

Met een ongeremd enthousiasme en een grote liefde voor akoestische muziek, creëren Ward, Hartwin & Koen Dhoore een eigen muzikaal verhaal, warm onthaald in zowel binnen als buitenland. Accordeon, draailier en gitaar verstrengelen tot een atypische sound die soms filmisch klinkt, modern in zijn eenvoud, maar altijd met veel ruimte voor eigen invulling van de luisteraar.

Na de vele optredens op talloze festivals en andere Europese podia, werd de band in 2016 geselecteerd om tijdens de “English Folk Expo” in Bury een showcase te geven, met als gevolg een stevige voet in Engeland.
De broers werden genomineerd voor de (Duitse) European Folk Music Award 2019.
August is de vierde worp van het trio; een uitgepuurde collectie Dhoore-composities die het resultaat zijn van meer dan een decennium samen muziek maken. In 2021 ontvingen ze voor de plaat een Flanders Folk Award (FFA) in de categorie "Beste album".

Een van de laatste kansen dus, om het trio aan het werk te zien op ons podium (en andere)!


Dit concert gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.