Concert  |  Teyrrasfolk  |  Openlucht

Broes is een kwintet uit Gent. Doorheen hun jonge bestaan bewandelde Broes al verschillende muzikale paden in de folkwereld en vergaarde een indrukwekkend palmares. Meteen na hun oprichting bekroonde Folkroddels hen al met de prijs voor "beste nieuwkomer van het jaar". In 2013 wonnen ze de Dranouterrally, ze speelden twee jaar op rij een concerttournee in China en waren zelfs in Wit-Rusland te bewonderen. Hun composities worden doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin.
In 2015 lanceerden ze hun eerste album, vol eigen composities, getiteld "Route du Soleil".

Dansbare en energieke feelgoodmuziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes!

Met:

  • Anouk Sanczuk (viool)
  • Florian De Schepper (gitaar)
  • Elke De Meester (accordeon)
  • Zjef Van Steenbergen (elektrische bas)
  • Gielis Cautaers (percussie)


Dit concert gaat door in de buitenlucht volgens de huidige coronamaatregelen.