Esi Nri

Esi Nri is een tweekoppige band die het uiterste haalt uit accordeon, viool en nyckelharpa. Een etiket kleven op de muziek die zij spelen is onmogelijk. Het meandert van rustig en intiem naar pompende beats, samples en loops over traditionele songs waarbij men zich op groene vlaktes waant.  Marjolein Cools ken je misschien van Aranis waarmee ze op verschillende vlakken successen oogstte in binnen- en buitenland. Met haar accordeon bespeelt ze alle registers en tast zij de hoeken en kantjes van de muzikale speeltuin af. Haar partner in crime Koen Vanmeerbeek, die de (alt)viool en nyckelharpa voor zijn rekening neemt, ken je mogelijks van dr. Eugène die met hun sfeervolle akoestische muziek hoge ogen wierp. Of van het experimentele SÒFA.  Samen vormen zij dus Esi Nri die de luisteraar beroert, vervoert en ontroert.

Een concertje dat je zeker niet mag missen!

Marjolein Cools: accordeon
Koen Vanmeerbeek: (alt)viool, nyckelharpa, beats

www.esinri.be


Een man. Een contrabas. Diepe doordringende muziekklanken gedrenkt in melancholie, banen zich een weg doorheen het luchtruim om zich te nestelen in je oorschelp. Innerwoud is de one-man-band van Gentenaar Pieter-Jan Van Assche. Geïnspireerd door traditionele muziek uit IJsland en Canada, maakt Pieter-Jan als Innerwoud sferische muziek die zweeft tussen ambient, drone en neoklassiek. Tederheid en passie galmen uit zijn instrument. Met zijn strijkstok, vingers en voetpedaal creëert hij een donkere, minimalistische, meditatieve sound. De ingetogen en lyrische melodieën vormen een bevrijdend lichtpuntje, als een onscherp licht die voortdurend priemt door de duisternis.

Voor de fijnproevers!

www.innerwoud.com