Baleynbal


Arquèthi brengt het mooiste uit de Auvergne tot bij ons op het podium. Het trio nestelt de muziek uit centraal-Frankrijk met liefde, passie en stijl in ieders oor. Amandine Pauvert (draailier), Camille Stimbre (viool) en Noé Bazoge (cello) wekken de traditionele Auvergniaanse composities tot leven met hun instrumenten en bezingen erin liefde, vreugde en verdriet. Ze nemen de toehoorders mee op nieuw te verkennen paden, blazen eeuwenoude nummers nieuw leven in en voegen hier en daar een vleugje moderniteit toe. Hun EP Bal à dominante auvergnate werd erg lovend onthaald.


Duo Gestrikt is een jonge folkband die eigen muziek verweeft met traditionele nummers. Het resultaat is een leuke en zeer dansbare mix. Duo gestrikt bestaat uit Benoit Verbeiren en Victor Schollaert. Benoit is klarinettist en  bespeelt de doedelzak waarmee hij winnaar van ‘Game of Drones 2021’ werd. Victor is een diatonische accordeonist, die tevens zang en piano voor zijn rekening neemt pianist is. De twee muzikanten leerden elkaar kennen op  de academie van Gooik. Hun paden kruisten elkaar regelmatig op boombals, stages en op het festival Gooikoorts waar zij als enthousiaste vrijwilligers aan de slag waren. In 2018 bracht een project hen als muzikant ook samen en Duo Gestrikt was een feit. Een speels duo dat het experiment niet schuwt, jong en fris uit de hoek komt.


Een dubbelconcert dat uitnodigt tot menig danspas zoals bij een Balleynbal hoort!