Concert

Het Frans-Belgische Bipolar Bows brengt een brede waaier muziek van klassiek tot traditioneel, van Balkan tot Appalchia folk, doorspekt met improvisaties uit de diepste hoeken van hun creatieve zielen en instrumenten. Lotte Remmen en Toby Kuhn leerde elkaar kennen in Slovenië, toen Toby de bassiste verving van Lotte’s band Old Salt. Al gauw resulteerde deze ontmoeting in veelvuldige jamsessies tot ze besloten om een vast duo te vormen.

In Bipolar Bows gaan Lotte en Toby de uitdaging aan om zoveel mogelijk muziekstijlen en nieuwe technieken te exploreren en naar hun strijkershand te zetten.

Begin 2019 besloten ze om hun werk ook van op het podium tot bij het publiek te brengen. Wie het geluk had dit duo al eens aan het werk te zien, wist meteen: dit is te mooi en te waardevol om binnenskamers te blijven. Ze waren eerder te zien op het Fiddlers on The Move festival, het Kavč festival, het Floating Castle festival in Slovenië en op het Umefolk festival in Zweden. In 2020 zag hun debuutalbum ‘Krunčhug’ het levenslicht.

In februari 2021 wonnen ze de eerste Flanders Folk Awards in de categorie ‘beloftevolle band’. Voor fijnproevers, voor wie houdt van pure klanken of voor wie zich wil laten meevoeren naar verre oorden.

“U gelooft me of niet maar wat erg zelden gebeurt, gebeurde hier toch: minstens twintig keer
heb ik deze plaat nu al gedraaid en hoe vaker ik ze hoor, hoe liever ze mij wordt.”

                                                                                                                                                    Rootstime.be