Concert
Wie één song van Dries hoorde, of hem live zijn gitaar zag aanslaan, is het er roerend over eens: niemand blijft onbewogen bij het werk van deze Vlaamse singer-songwriter. Het duurt maar enkele tellen voor je verkocht bent aan zijn doorleefde stem en rauwe nummers die balanceren tussen blues en folk. Eens fan, altijd fan.

Onder die fans ook bekende namen als Belgisch bluesicoon Roland, de Amerikaanse Grammy-genomineerde bluesman Guy Davis en de Noorse troubadour Torgeir Waldemar. Unisono klinkt het: Dries Bongaerts heeft hét.

Waar de liefde de rode draad was op zijn debuutalbum For the Light in Thy Heart (2017), zorgde de verhuis van de stad naar het platteland voor nieuwe inspiratie en inzichten. Het achterlaten/verwelkomen en onthaasten door het omarmen van de essentie, zijn de centrale thema’s op Dries' tweede studioalbum, Soothing Green.

Begeleid door Simon Beeckaert (bas, oa. Echo Beatty), Arno Goossens (elektrische gitaar, o.a. Ella Ray) en Robbe Broeckx (drums, o.a. Noa Lee) zet hij boeiende songs neer, met eigenzinnig gitaarspel en zijn kenmerkende doorleefde stem.

Dries Bongaerts is in 2021-2022 artist in residence bij Muziekcentrum Dranouter en zijn nieuwe album Soothing Green verschijnt in september 2021.

Wie dus op zoek is naar een ambachtelijke en rootsy singer-songwriter, is bij Dries Bongaerts zeker aan het goede adres.
                                                                                                                                                                                           Philippe De Cleen, daMusic