Gloeweynfolk 2022

Concert

Ons eerste luisterconcert van het Gloeweynfolk 2022 festival is er eentje om écht stil bij te worden... Nils De Caster kan u kennen van talloze projecten: The Pink Flowers, samen met Bruno Deneckere, als violist/acteur van The Broken Circle Breakdown waarvoor hij muziek speelde en Jock vertolkte. In de film Belgica kruipt hij in de huid van inspecteur De Waele en in De Twaalf  is hij advocaat Guillaume Leroy. Concertpodia en opnamestudio’s zijn Nils’ natuurlijke habitat die hij deelde met o.a. Roland Van Campenhout, Johan Verminnen, Bruno Deneckere, Elliott Murphy (VS), Suzanne McDermott (VS), Perry Rose (IRL), Guido Belcanto, Lieven Tavernier, Bart Herman, Derek, HT Roberts…
Sara De Smedt studeerde in 2009 af als master kleinkunst aan het Herman Teirlinck Instituut. Met haar eindvoorstelling Mary’s Bleeding Heart, eigen composities gebracht door een strijkkwintet en één stem, toerde ze langs Vlaamse podia en nam ze haar eerste plaat op. Ze acteerde Pain Perdu/Gewonnen Brood in de KVS en in Theater Antigone met Gezongen Zeer. Daarna nam ze 5 jaar lang de rol van Ms Darling in Peter Pan, The Never Ending Story, een musical/arenaspektakel van Music Hall dat vooral in het buitenland speelde (UK, Nederland, Dubai, Kuweit, Taiwan, Qatar …). Ze speelde de boze stiefmoeder in de musical Cinderella van Stany Crets en was ze jarenlang één van de frontzangeressen van The Triplettes & The Boogie Woogie Bugle Boys.
Eind 2020 brachten ze als duo hun eerste studioalbum It Takes A Believer uit. Schrijven, spelen, arrangeren, produceren… ze deden het allemaal zelf en maakten er hùn album van. De songs en teksten zijn eerlijk en oprecht, met reflecties over hun eigen leven en hun leven samen. Een album over liefde, vergankelijkheid, falen, zoeken en vooral blijven geloven.  Klasbak muzikanten die gloedvolle nummers brengen waarin folk, americana en country nooit ver weg zijn.

Ik heb er geen verklaring voor maar bij ‘Better Things To Do’ bekruipt me hetzelfde gevoel dat ik steeds heb wanneer ik Simon & Garfunkel hoor. Ik zie het niet ieder duo doen, hiervoor moet je bakken talent in huis hebben en daar hebben Nils en Sara geen gebrek aan.
                                                                                                     Lambert Smits – keysandchords.com