Gloeweynfolk 2022

Concert

Gloeweynfolk 2022 gaat door! Iedere vrijdag en zondag organiseren we folky concerten met inventieve muzikanten van bij ons. Op vrijdag is dat een dubbelluik concert én jam. Na een concertdeel mag het publiek meespelen met de optredende muzikanten. ‘s Zondags is iedereen welkom voor een luisterconcert. De Gloeweynfolk openen we met een glas goeie ouwerwetse Glühwein om te klinken op de komende 30 jaar folk!

'Regen en vuur' is een gloednieuw programma van Elly Aerden (Eléonor, Zefiro Torna, AmorromA, Moalia, Misst, ...) en Jan Van Rossem (Misst, Roots, 'Over muren', ...). Samen brengen ze zorgvuldig uitgekozen songs uit de seventies en nog zorgvuldiger hertaald naar het Nederlands door Peter Hoefman. ‘Regen en vuur’ is een programma dat het liefhebben in al zijn passionele vurigheid bezingt, maar ook de tranen van ontgoocheling, eenzaamheid en het elkaar moeten loslaten niet schuwt. Een man en een vrouw, zelf al door regen en vuur gegaan. Twee stemmen, smaakvolle harmonieën, gitaar, piano en bas.

Na een luisterconcertje van ongeveer 40 minuten geven we het publiek de kans om mee te jammen met de muziek die Jan en Elly aanreiken. Breng je instrument mee en smeer die stembanden of ... kom gewoon genieten van het samenspel! Om 5 voor 11 spelen en zingen we de laatste noot.


Uiteraard veilig en volgens de geldende regelgeving. Voor alle concerten moet gereserveerd worden, we hanteren een strikte publiekslimiet (snel reserveren...) en we gaan voor CST+. Mondmasker, ticket en identiteitskaart zijn noodzakelijk.



Elly Aerden: zang, piano, bas
Jan Van Rossem: zang, gitaar

We hebben veel gebroken in de strijd
Een woord, een hart, een kopje bij ‘t ontbijt
Ik heb geraaskald en te hard gebrald
Ik wil je weerzien als de avond valt
(Dimming of the day. Richard Thompson)