Gloeweynfolk 2022

Concert
Ontdaan van franje en hunkerend naar de essentie neemt Holst je tijdens hun Lost Hymns project mee naar de diepte, waar troost en genegenheid wacht. Composities van Joachim Gys worden in een tedere dialoog met multi-instrumentaliste Tine Allegaert tot fluweel verwerkt. Met muziek die balanceert tussen folk, jazz en klassieke muziek. In het holst van de nacht ontstaat de magie. Magie die Gloeweynfolk 2022 als gegoten zit.

Tine Allegaert is klassiek geschoold. Piano, trompet, bugel en andere perikelen koestert ze en hebben geen geheimen meer voor haar. Ze maakt muziek met o.a. The Advent of March, Les Busiciens, Klankennest en Martine De Kok. Joachim Gys omarmde als kind een accordeon en liet die nooit meer los. Vorig jaar was hij te gast Teyrrasfolk met Tenorin. Nu staat hij terug op ons podium met Lost Hymns, een project dat uit de gloednieuwe samenwerking groeide en gloorde: Holst. Joachim herinterpreteerde verloren gewaande hymnes uit eigen repertoire die de basis vormen voor een nieuwe concertenreeks. Waar schoonheid en verbinding elkaar raken.

Joachim Gys  • Compositie, accordeon, perikelen
Tine Allegaert • Trompet, bugel, piano en andere perikelen