Gloeweynfolk 2022

Concert

Airboxes is accordeon en accordeon. Accordeon in stereo. Accordeon in duo. Bert Leemans en Guus Herremans. Twee muzikanten met een track record om u tegen te zeggen. Bert kan je kennen van o.a. EmRUN, Triple-X, B-Boa, Les Boîtes of Variomatic. Guus Herremans deelde het podium met o.a. Didier Laloy, Aurélien Claranbaux, Toon Van Mierlo… en is stichtend lid van de groepen Les Bottines Artistiques en Bazz en ook lid van verschillende groepen zoals La Lanterne en Leo&Dicaprio.


Guus speelt diatonische accordeon, Bert neemt een chromatisch exemplaar en af en toe een accordina ter hand. Samen spelen zij energieke folk en sfeervolle dansmuziek, een waar plezier om hen live aan het werk te zien. De speelvreugde spat van het podium en uit hun nummers. Hun album One for the road werd enorm goed onthaald maar live krijg je nog dat tikkeltje meer. Een optreden dat je niet kan, mag en wil missen! Airboxes zijn twee mannen, twee accordeons, één verhaal.

Bert Leemans: chromatische accordeon
Guus Herremans: diatonische accordeon

En jij kan mét hen spelen. Na een luisterconcertje van ongeveer 40 minuten geven we het publiek de kans om mee te jammen met de muziek die zij aanreiken. Breng je instrument mee of kom gewoon genieten van het samenspel! Om 5 voor 11 spelen we de laatste noot.

Uiteraard veilig en volgens de geldende regelgeving. Voor alle concerten moet gereserveerd worden, we hanteren een strikte publiekslimiet (snel reserveren...) en we gaan voor CST+. Mondmasker, ticket en identiteitskaart zijn noodzakelijk.