Gloeweynfolk 2022

Concert

We sluiten Gloeweynfolk 2022 in stijl af met de iconische, symbolische, explosieve en mythische reunie van de Left Hand Band!
De Left Hand Band kan je vergelijken met CPX (Clement Perens Explosition)... ze zijn ook met drie. In de prille jaren negentig van vorige eeuw ontmoetten de drie muzikanten elkaar in het triviaal kunstencentrum 't Eynde.


Frederik Goossens, Steph Van Uytvanck en Dirk Van der Speeten zijn de protagonisten van dit verhaal. Frederik ontdekte de ukelele door zijn liefde voor oude jazz en tin pan alley liedjes van de jaren 1910/20. Steph op zijn beurt werd verliefd op de mondharmonica en beroerde regelmatig de toetsen van de piano in 't Eynde. Hij is tevens een gerespecteerd zanger.  Dirk was de derde Don Quichote van de band. Trommel spelen leerde hij als kind en dankzij een oud jazzken belandde hij op de drumstoel met borstels in linker- én rechterhand. Op drum én mandola voegde hij de nodige hoeken, kantjes en twists toe. De drie linkshandigaards trokken de akoestische boer op en buskten er lustig op los. Na een carrièrewissel van Steph (je kan Steph dan ook kennen van zijn solo-werk of als sessiemuzikant bij Hooverphonic, Eli Goffa, Toots Tielemans..., of van 'Belgium's got Talent' én 'Humo's Rockrally'), stichtten Frederik en Dirk als twee overgebleven leden The Winin' Boys op. Maar dat is een een verhaal apart...


Wat te verwachten van de reünie van het trio Left Hand Band? Fijne, toegankelijke nummers, badend in een humoristisch sausje, herkenning, trip down memory lane maar boven alles: speel- en luisterplezier! De luistersessie vormt de basis en inspiratie voor een jam achteraf: breng je ukulele mee!!!!!!