Djangofolllies
Een swingende hommage aan een jazzgigant! Binnen 'Djangofolllies' presenteren wij het vijfkoppige Jazzy Strings. Ontstaan uit een gezamelijke passie voor gypsy jazz en voor dé twee jazzgiganten Django Reinhardt en Stéphane Grapelli. De band werd in 1992 opgericht door Mario Cavalière, vader van de vioolvirtuoos Alexandre Cavalière, en stond sindsdien op de grootste Europese festivals (Juan-les-Pins, Nice, Marciac, Samois-sur-Seine, Helsinki). Ter gelegenheid van de Djangofolllies nodigen ze gelijkgezinde en getalenteerd vrienden uit.

Dit concert maakt deel uit van 'Djangofolllies', een swingend eerbetoon aan jazzvirtuoos Django Reinhardt, dat op verschillende Belgische podia tussen 13 en 31 januari te ontdekken valt. 'Djangofolllies' schrijf je wel degelijk met 3 keer 'l', een verwijzing naar de speelstijl van Django, die met slechts drie 'actieve' vingers aan zijn linkerhand toch sprankelend gitaar speelde. Het volledige programma vind je https://djangofolllies.be/agenda-2/

Verwacht je aan gevestigde muzikanten en jong gypsytalent en een eclectisch programma dat de muziek van de grote meester tot leven wekken.

Line-up:
Francoise Derissen - viool
Mario Cavalière - gitaar
René Desmaele - Trompet en zang
Jean-Louis Rassinfosse - contrabas
Fred Guédon - gitaar