Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler

Concert

Een verhaal in woord & muziek.

Bewonder de nieuwste Chansons pour les oiseaux qui ne savent pas voler, het vervolg op het eerdere Chansons œuvre van de hand van Wouter Vandenabeele - Chansons sans Paroles, Chansons pour la fin d’un jour en Chansons pour le temps qui reste.


Liederen zonder woorden, dromerige composities van Wouter Vandenabeele (viool), Tom Theuns (gitaar) en Bao Sissoko (kora) vermengt met dromerige mazurka’s, Bretoense gavottes, Afrikaanse reels, balkan grooves, evocaties over de Etna tot uitbundige improvisaties. Het viool spel van Wouter is uitermate levend. Hij laat de snaren zingen, strooit nu en dan met dissonanties en hij vertolkt als geen ander de melancholie.


Dit trio balanceert tussen vernieuwing en traditie, kracht en verfijning en tussen droom en realiteit. De saudade naar een plek in het onderbewuste versterkt door het gevoel opgesloten te zitten tijdens een lockdown, als het ware als vogels die niet mogen vliegen naar verre landen en er enkel over dromen en ‘zingen’.

Wouter Vandenabeele: viool
Tom Theuns: gitaren, mandoline, mandocello, …
Bao Sissoko: kora