Concert

Jong bloed uit de Faeröer en Vlaanderen!

Folk met sterke wortels in de Scandinavische en Noord-Atlantische traditionele muziek, maar vooral ook met een eigenzinnige twist.
De Belgische helft van het duo is de Herentalse violist Oscar Beerten, vergezeld door gitarist en zanger Ragnar Finsson, die afkomstig is van de Faröereilanden. De combinatie van de Noorse Hardangerviool met die eigenaardige en mooie Faeröerse taal én opzwepende gitaarklanken an Finsson, weet Raske Drenge kracht en melancholie, schoonheid en tristesse, te laten samensmelten in een frisse, jongrauwe energie.  Met hun debuut 'Raske Drenge' begon het jonge duo in 2020 aan een nieuw en veelbelovend hoofdstuk.  

In 2017 ontmoetten Oscar Beerten (Vlaanderen) en Ragnar Finsson (Faeröer Eilanden) elkaar in Zweden waar ze samen aan het Folk- en Wereldmuziek departement studeerden in Malmö Academy of Music (MHM). Ze vonden al snel een gemeenschappelijke muzikale energie. Een chemie, die opborrelde uit de gedeelde liefde voor uptempo nummers, energieke tunes en klassieke punkrock. Het duurde dan ook niet lang vooraleer het duo een volwaardige set creëerde met eigen composities en trads waarmee ze hun eerste concerten speelden in Malmö en op het Copenhagen Jazz Festival. Intussen studeerde Oscar de Noorse Hardangerviool aan de Universiteit in Rauland, Noorwegen.

Raske Drenge brengt nieuwe Noord-Atlantische folk met een punk attitude.
Dit jonge viool- en gitaarduo stelt hun debuutalbum voor - 2 jaar na de release weliswaar door corona - waarbij ze oude Faeröerse Kvæði (ballades), Noorse, Ierse en Amerikaanse traditionele muziek combineren met een unieke bombshell van transatlantische muziekstijlen als resultaat! Ze waren eerder o.a. te zien tijdens het Merodefestival, op Zilleghem en Ham folkfestival en wie er bij was weet... een feest voor de folk!

Een interview met Oscar en Ragnar vind je hier

Ragnar Finsson: zang, gitaar
Oscar Beerten: viool, hardanger viool, zang