Concert

Hartwin Dhoore is als diatonisch accordeonist al meer dan 15 jaar actief in het folk- & wereldmuziek circuit. Met bands als Trio Dhoore & Estbel toerde hij doorheen heel Europa, Canada en de VS. Van 2015 tot 2021 woonde hij in Estland op een eiland genaamd “Saaremaa” in de Baltische zee. Een inspirerende plek waar hij veel nieuwe instrumentale muziek componeerde. In 2018 publiceerde Hartwin daarenboven het songboek “Out of the box” met honderd eigen melodieën.

“Valge Valgus” (Wit licht) is een muzikale ode aan de eerste sneeuwval in de donkere Estse winters die door de weerkaatsing van het zonlicht helderheid en hoop met zich meebrengt. Samen met twee getalenteerde zielen uit Estland (Sofia-Liis Kose op viool en Carlos Liiv op gitaar) creëert Hartwin een kleurrijk en melancholisch universum dat de wereld rondom hem weerspiegelt. Estland door de ogen van een Belgische accordeonist. Een instrumentaal avontuur dat je meeneemt naar Noord-Europa.

Of zoals het toonaangevend muziekmagazine ‘Music Frames’ het omschrijft: “Valge Valgus” voelt aan als een tocht doorheen Estland waarbij de drie muzikanten met hun melancholieke muziek voor de perfecte soundtrack zorgen”

Het album werd door Songlines Magazine (UK) verkozen tot één van de tien beste albums van 2021 in hun rubriek “Top of the world"


Voor de Belgische CD voorstellingen wordt Hartwin begeleid door Naomi Vercauteren op Viool en Jeroen Geerinck op gitaren. Twee ervaren muzikanten die helemaal mee in de muziek kruipen.

Valge Valgus is a deeply rewarding and remarkably perceptive album from three skilled and intuitive musicians. The music effortlessly transports the listener, making it a treat to return to with repeated listens revealing yet further nuances. A refreshing and exceptional collaboration.               (Folkradio,  Alex Gallacher)