Concert  |  Baleynbal


Met het Beat Bouet Trio begeven we ons op de grens tussen Bretonse dansmuziek en hiphop. Sluit even de ogen en stel je een Bretons bal voor, blend je beeld met Amerikaanse rap, voeg een scheutje raggamuffin uit de jaren 80 toe, en luister naar de geëngageerde teksten... Wie kan hieraan weerstaan? Het Beat Bouet Trio neemt je mee in hun unieke universum voor een onvergetelijk avondje uit.

Beat Bouet Trio ontstond in de jaren 90, op het platteland van Ploërmel. In de schoolbus namen ze steevast de achterbank in en maakten lawaai voor tien. Ze luisterden naar NTM en Eminem, Saïan supa Crew en vertelden de meest ongeloofwaardige verhalen aan iedereen die het horen, en niet horen, wilde. Gesprekken over brommers, meisjes, graffiti en hiphop, in het Frans, patois, of hun eigen taal (iets tussen Gallo, Frans en "US englich").
In de jaren 2000 werden ze volwassen (maar toch niet te veel) en had de muziekmicrobe hen aangestoken. Ze maken muziek gebaseerd op traditionele nummers uit hun regio en vermengen dit met de muziekstijlen die hun jeugd bepaalden. Een uitermate graag geziene band op elk feestje dankzij de magie en synergie die deze drie steengoede muzikanten op het podium zetten. B-Key op accordeon, de beatbox van T Burt en zanger Faya Gur staan garant voor een offbeat en intergenerationeel hiphopbal. Insane in the brain! Soumission Impossible!

Geronimo is het soloproject van muzikant en producer Jeroen Geerinck (Snaarmaarwaar, Hot Griselda, Spilar). Jeroen is al lang geen onbekende meer voor het publiek van onze muziekclub. Wie ons een beetje volgt weet dat hij garant staat voor de energieke drive bij de bands waarin hij speelt. Ook als producer en studio-ingenieur wordt hij vaak geëngageerd omdat hij samen met de artiesten op zoek gaat naar nieuwe en frisse manieren om folkmuziek in een album te gieten en aan een publiek voor te stellen. Als Geronimo kan hij meer dan ooit experimenteren met het vermengen van genres, stijlen en invloeden.
De singles 'Run high' en ‘The rundown’ stralen een positieve energie uit en verwijzen naar de passie en begeestering waarmee hij zijn ding doet.  Wie Geronimo aan het werk hoort kan een glimlach niet onderdrukken, de voeten niet stilhouden en tikt, swingt en danst ritmisch mee op het tempo van de muziek.