Concert

Het Cypriotische Monsieur Doumani combineert de geluiden van de Balkan met deze uit de Griekse muzikale tradities. Een hoofdrol is weggelegd voor de elektronisch versterkte tzouras, een snaarinstrument uit de familie van de bouzouki. Bijgestaan door trombone en gitaar leidt dit tot de bezwerende en swingende sound van Monsieur Doumani. Voor hun laatste studioalbum 'Pissourin' vond het trio inspiratie in ... een pandemie en wat dit met een mens doet.  'Pissourin' betekent vrij vertaald ‘Complete Duisternis’. Het werd een hypnotiserende plaat tegen een dreigende achtergrond. De vette grooves, opzwepende raps en krachtig ritmes maken het verhaal af!

Monsieur Doumani is voor iedereen die houdt van Goran Bregovic, voor wie kan genieten van dancefestivals of van een ruig feestje. Khruangbin komt qua vergelijking misschien nog het meest in de buurt. Kortom, we komen superlatieven te kort om deze band aan te bevelen. Ze stonden al eerder op het podium in Muziekclub 't Ey, maar we nodigen hen maar al te graag opnieuw uit ten dans!

Antonis Antoniou (tzouras), Angelos Ionas (gitaar) en Demetris Yiasemides (trombone, fluit) richtten de band op in 2011. En ondanks, of misschien dankzij hun zeer diverse muzikale achtergronden, vonden ze elkaar meteen. Het is de Cypriotische traditie die hen verbindt, en een sound die alle grenzen en zeeën overstijgt. Dit dankzij een eigentijdse interpretatie, bijzondere kleur in geluid en stemming én boven alles open houding van de muzikanten die je in hun muziek terugvindt. Alles over de band vind je: hier

'Pissourin' is hun vierde studio-albums. Met de vorige cd 'Angathin' (2018) richtte het trio zich meer dan ooit op het politieke, sociale en activistische. Een muzikale oproep tot rebellie tegen corruptie, racisme en onrecht. Dit album werd tot 'Beste album van 2018' verkozen in de Transglobal Worldmusic Chart en noteerde een 6de plek in de Best of 2018 World Music Charts Europe. Het kreeg ook de titel van 'Top of the World' album van het Britse tijdschrift 'Songlines' en was volgens het fRoots-magazine een van de Top 20-albums van 2018.