Folkafdeling d'Academie Podium Sint-Niklaas

Toonmoment

Het alfabet van het chanson - “Van Zaz tot Aznavour”

Een programma gewijd aan het Franse chanson moét uit 2 delen bestaan! Het repertoire en de keuze is zo rijk dat een tweede programma niet op zich kon laten wachten! De leerlingen van de folkzangklas van Elly Aerden en Jan Van Rossem palmen opnieuw het podium in en presenteren er wat ze geleerd hebben dit voorbije schooljaar. We doen dit op het podium buiten in open lucht om de lente te vieren!


Na eerdere geslaagde voorstellingen zoals de samenwerking met Kadril (2018), het programma rond Crosby, Stills, Nash and Young (feest van de folk, 2019) en het kerstconcert met oude muziek in de kerk van Belsele (2020), brengen zij “Van Aznavour tot Zaz”.


Bekende en minder bekende liedjes, meezingers en intieme luisterliedjes. Vakkundig begeleid door de klas chromatische accordeon van Eddy Flecijn en Dirk Vermeir op piano.


Een boeiende (her)ontdekking van de rijkdom van het Franse chanson.

Begeleiding


Accordeon: Eddy Flecijn
Piano: Dirk Vermeir
Gitaar: Jan Van Rossem