Pleinconcerten Sint-Niklaas

Baleynbal

Een Baleynbal wordt verrijkt met dansinitiaties, deze vinden voor en tijdens het concert plaats: voor absolute beginners én dansers op olympisch niveau!

De band: Aérokorda

Drie jonge vikings beroeren met veel passie ieders gevoelige snaar. In oktober 2016 ontdekten Pavel Souvandjiev (viool), Adriaan Van Wonterghem (Gitaar) en Davy Cautaerts (Ierse Whistle en octaafmandoline) hun gedeelde voorliefde voor traditionele Slavische en Keltische muziek. Beide invloeden komen dan ook duidelijk naar voren in de eigen composities van de band. Pavel heeft Bulgaarse roots, is klasssiek geschoold en toerde over heel Europa met zijn duo ‘Les Botinnes Artistiques’. Adriaan kennen we dan weer van de  Vlaamse groep Boreas. Tevens klassiek geschoold zorgt hij voor de romantische noot in Aérokorda’s muziek. Davy specialiseerde zich vele jaren in Keltische muziek, leidt wekelijkse Ierse sessies in een Irish pub in Gent en speelt tevens whistle in de folkmetalband Ithilien.

Ingrediënten genoeg voor een gevarieerd en spetterend bal dus. En als kers op de taart presenteert de groep ook nog eens zijn kersverse album ‘Ashes fell’. De excuses zijn op. Dansen maar!

Pavel Souvandjiev - viool
Adriaan Van Wonterghem - Gitaar
Davy Cautaerts - Ierse Whistle en octaafmandoline

I.s.m. de stad Sint-Niklaas