Baleynbal

Een Baleyn starten we met dansinitiatie om 19u deze wordt geleid door Leen Devyver en ondersteund door live muziek.

Na de initiatie geven we het podium aan Broes!

Broes heeft een nieuw album uit! "Botanist" ligt sinds dit voorjaar in de betere platenzaak! Het kwintet uit Gent is een op korte tijd een vaste waarde geworden in het Vlaamse muzieklandschap. Ze bewandelden al verschillende muzikale paden in de folkwereld en schreven zo een mooi muzikaal verhaal. Meteen na hun oprichting bekroonde Folkroddels hen met de prijs voor "beste nieuwkomer van het jaar". En in 2013 wonnen ze de Dranouterrally. Hun composities zijn doorspekt met elementen uit gipsy jazz, balkan, folk en latin. Dansbare en energieke muziek met ruimte voor improvisaties, dat is het handelsmerk van Broes.

Hun debuutalbum "Route du Soleil" dateert uit 2015. Sindsdien gaat het hard voor de band. Een indrukwekkend palmares is het gevolg. Concerten op zowat alle grote folkfestivals in België (o.a. Boombalfestival, Gooikoorts, Dranouter, Zilleghem Folk, Na fir bolg, Labadoux), maar ook in het buitenland maakten ze hun opwachting o.a. op festivals in Wit-Rusland, China, Hong Kong, Portugal, Griekenland, Nederland, Italië, Roemenië…

Het vijftal staat te popelen om van dit Baleynbal een onvergetelijk feestje te maken!

Meer info over Broes vind je hier

Line-up:

Anouk Sanczuk (viool)
Florian De Schepper (gitaar)
Elke De Meester (accordeon)
Zjef Van Steenbergen (elektrische bas)
Gielis Cautaers (percussie)

Deuren 18:30 > dansinitiatie om 19:30 > Baleynbal vanaf 20:15 > laatste dans 22:30 > gratis > reserveren niet nodig > open lucht

Dankzij de steun van de stad Sint-Niklaas