Baleynbal

Follia! : een gevestigde waarde. Zij draaien al een tijdje mee, maar klinken nog even jong, fris en monter als in de begindagen. De zevenkoppige band is ontstaan uit een aantal folkmuzikanten met heel uiteenlopende achtergrond en opleiding. Ontstaan vanuit het idee om een cross-over folkgroep te beginnen. Elementen uit de klassieke muziek en jazz worden gecombineerd met folk en traditionele muziek. De groep maakt gebruik van een breed instrumentarium waarbinnen een belangrijke rol is weggelegd voor de viool, de dwarsfluit en de doedelzak. Het resultaat werkt op de dansspieren en nodigt uit om te bewegen. 'Energiek' is misschien het woord dat het dichtst in de buurt komt van wat Follia! op het podium brengt. Met nummers als 'Tina Brown' en 'Elfenbal' hebben zij geen enkel probleem om ook notoire niét dansers te laten bewegen.


Madness! Such is the meaning of the moniker adopted by Belgium rockers "Follia!", a forward-thinking musical act whose diverse approach defies genre definitions and other boundaries in order to create an exciting, timeless and personal sound.

Indra Boone: Vocals, akoestische gitaar
Johan Fernand Decancq: Vocals, doedelzak, medieval chanter, diatonische accordeon, saxofoon, fluit
Sammy Lee Daese: Fluit, keyboards, medieaval chanter, melodica, vocals
Gabor (Vörös) Humble: Gitaar, Vocals
Jouni Isoherranen: Bass
Jonathan Callens: Drums
Jeroen Goegebuer: Viool

Deuren 18:30 > dansinitiatie om 19:30 > Baleynbal vanaf 20:15 > laatste dans 22:30 > gratis > reserveren niet nodig > open lucht

Dankzij de steun van de stad Sint-Niklaas