Dubbelconcert

Baleynbal

Een Baleyn starten we met dansinitiatie om 19u deze wordt geleid door Leen Devyver en ondersteund door live muziek.

Na de initiatie geven we het podium aan TriOblique!

Drie muzikanten die elkaar ontmoetten en leren kennen dankzij een gedeelde passie voor Ierse folkmuziek. Drie muzikanten met zeer diverse achtergrond en invloeden besloten om samen te spelen en de wereld te laten dansen. TriOblique is de subtiele (of nét niet...) mix van instrumenten en geluiden. Susanna Roncallo (gitaar), Aurélien Congrega (Ierse Bouzouki en zang) en Dario Gisotti (Uilleann Pipes en fluiten), nemen de instrumenten op en bewandelen samen met het publiek meanderende paden. Hoppend, huppelend, dansend met af en toe een diagonale sprong doorheen verschillende stijlen in imaginaire velden, heuvels, dalen en bossen. Al dansende verkennen we muziek die ons van Genua tot Ierland  brengt. Verwacht je aan groovy sounds over de traditionele zang uit Bretagne, van pure traditie tot de fusie van genres. Vergeet je dansschoenen niet want op onweerstaanbare wijze trekt TriOblique je richting de dansvloer.

La Réveilleuse is een lichtgevend en poëtisch Frans duo dat folkmuziek maakt op de maat van een folkbal zoals wij dat graag horen en zien. Geïnspireerd door traditionele dansmuziek vertellen de liedjes van Camille Lachenal verhalen over het leven, krachtige vrouwen en oude bomen. Haar partner in crime Simon McDonnell voegt hieraan zijn fijne folkarrangementen toe.
Betreed de "Cercle des Femmes", laat je meevoeren met "La Réveilleuse", een wals in drie stappen, dans de Mazurka onder de kastanjeboom en laat je meevoeren op de muziek en tonen van een Avant-deux!

- even luisteren kan via Soundcloud

Deuren 18:30 > dansinitiatie om 19:30 > Baleynbal vanaf 20:15 > laatste dans 22:30 > gratis > reserveren niet nodig > open lucht

Dankzij de steun van de stad Sint-Niklaas