Concert
Luisteren naar April Verch en Cody Walters is je onderdompelen in een rijke muzikale traditie. Het duo neemt je op sleeptouw met een repertoire dat beïnvloed wordt door de Canadese, Poolse, Ierse, Schotse en Scandinavische folk afgekruid met Amerikaanse country. Het resultaat is de eigen composities die klinken alsof ze er al eeuwen zijn. De rode draad in hun muziek is de liefde
en eerbied voor de tradities die aan hen zijn doorgegeven. Het koppel Verch en Walters verenigt twee muzikale zielen die hun roots, Verch komt uit Ottawa Valley en Walters' roots liggen in Kansas, laten versmelten in hun muziek. Muziek die gevormd wordt door innovatieve sandpaper voetpercussie, viooltunes,banjo en hechte vocale harmonieën, gecontrasteerd met April Verch haar zoete sopraanstem.

Temidden de COVID-lockdowns in 2020 begon het paar, enerzijds uit noodzaak anderzijds omdat ze er enorm veel zin in hadden, samen in duo muziek te maken. Ze ontdekten dat kunst die uit noodzaak is geboren soms onverwacht mooie resultaten kan opleveren.  Verch is een fiddler met delicate stem, energiek voetenwerk, sandpaper voetpercussie en prachtig spel (soms gecombineerd allemaal tegelijk!) zijn adembenemend. Walters' melodieuze banjostijlen, stevige ritmegitaarbegeleiding en smaakvolle zangharmonieën zijn tegelijk ingetogen en briljant. Tesamen duelleren zij op het podium met hun vaardigheden en instrumenten als geliefde strijdwapens.