Dubbelconcert

Met “River of Silver” (2018) en “Slow coming alive” (2021) leverde Mirja Klippel twee pareltjes. Mirja is dan ook niet de eerste de beste. Ze studeerde in 2014 af aan de Sibelius Academy in Finland, een referentie om ù tegen te zeggen. In 2016 werd ze door de Danish Music Awards Folk gelauwerd als “Songwriter of the Year” en in 2018 studeerde ze af aan het Rhtymic Music Conservatory in Denemarken.  Voor ze als solo artiest debuteerde speelde ze als gastmuzikante bij verschillende bands zoals Kristina Issa, Duo Kämmi, e.a.

De muziek van Mirja balanceert op de grens tussen Scandinavische folk en melancholische americana. Haar heldere en ragfijne stem zet de toon. De teksten vormen een aaneenschakeling van gevoelens die exploderen wanneer haar stem en de gitaar van Alex Jønsson elkaar ontmoeten.

Klippel zingt over liefde, oorlog en verlangen. Songteksten die groeien uit het rijke verleden van  haar geboorteland, over bloedbanden, twisten, romances en vetes, over voorvaderen die vechten om elke morzel grond. Maar ook over de bossen, meren en dieren die de achtergrond vormden tegen dewelke de menselijke verhalen zich afspeelden. Voor fans van o.a. Carole King, Joni Mitchell, Jane Siberry…

Alle info en meer over Mirja Klippel via de website

-------------------------------------------------------------

LISAS is een duo - bestaande uit Lisa Rydberg (viool) en Lisa Långbacka (accordeon) - dat een uniek geluid uit de Zweedse folkmuziekscene op scene zet. De samenwerking startte in 2011, maar de zaadjes voor dit duo werden al veel eerder gezaaid. Dat ze een duo zouden vormen stond dus in de sterren geschreven. En of het een intensieve en vruchtbare samenwerking was en is! Hun repertoire bestaat uit traditionele liederen en eigen composities, beïnvloed door volksmuziek en trad, barok, tango... De twee Lisa's nodigen je uit om te genieten van muziek die de genregrenzen opentrekt en van hun virtuoos samenspel dat zich laat kenmerken door finesse, intensiteit en uniciteit. Ze speelden samen met artiesten als Lena Willemark, het Noorse strijkorkest Trondheimsolistene, Gjermund Larsen en het Danish National Vocal Ensemble. Hun debuutplaat Fiddle and Accordion Conversations won in 2018 de Swedish Manifest-prijs voor het beste folkalbum.

Alle info en meer over LISAS via de website