Jolie Flamande

Dubbelconcert  |  i.s.m. het CC van Sint-Niklaas

Tickets: via website CC Sint-Niklaas: CC Sint-Niklaas


45 jaar muzikaal genot. Zo lang al blijft Kadril zich wars van alle modetrends heruitvinden en een eigen gang gaan. In die tijd hebben ze opgetreden in Vlaanderen en alle uithoeken van Europa, tot aan de kaap van Zuid-Afrika. Overal liet Kadril de mensen luisteren naar de liederen van de Lage Landen.

In dat 45e jaar brengen ze met Minne Strelen een nieuwe plaat uit. Kadril neemt je mee met hun verhalen van vroeger, van nu en van morgen, verhalen over de liefde en het leven. Na zangers als de Libbrecht-broers en Patrick Riguelle, na Eva De Roovere, Mariken Boussemaere en Karla Verlie is het nu Kimberly Claeys die haar stem laat horen. En als kers op de taart staat vandaag (verrassing...) de nieuwste cd van Kadril 'Jolie Flamande' op het programma.

  •  zang: Kimberly Claeys
  • viool, mondharmonica, zang: Peter Libbrecht
  • gitaar, Bouzouki, zang: Erwin Libbrecht
  • doedelzak, nyckelharpa: Bart De Cock
  • elektrische gitaar: Dirk Verhegge
  • bas: Koen Dewaele
  • drum: Pieter-Jan JordensAfsluiten doen we die avond met Hidrae in De Foyer. Stomende folkmuziek met krachtige melodieën, prachtige klankkleuren en uitgepuurde arrangementen. Met Hilke Bauweraerts op diatonische accordeon & zang, Marieke Van Ransbeeck op Vlaamse doedelzak & barokmusette, Malicorne Buysse op viool & cello, Thomas Hoste op elektroakoestische altdraailier en Zjef Van Steenbergen op elektrische basgitaar. Met een flinke stoot adrenaline brengen ze niet enkel de danser tot bewegen, maar resoneren ze ook binnen de luisteraar.