Themadag

Op de Dag van de Trage Weg slaan Vesta vzw, de Raaklijn en Muziekclub 't Ey opnieuw de handen in elkaar. Een namiddag die langs trage wegen voert en je nieuwe plekjes laat ontdekken, die verhalen oproept, je in staat stelt om te laven aan verrassende muziek, lekkers om te eten en drinken. Uitvalsbasis voor dit initiatief is de koer van De Kouter (de oude jongensschool) van Belsele in de Koutermolenstraat achter Muziekclub 't Ey.

Begeleide wandelingen vertrekken op verschillende tijdstippen, vrij wandelen aan de hand van een uitgestippelde route in brochure kan de ganse namiddag. Muzikaal programma en tijdschema vind je hier:

Tijdschema:   
    
13:00    14:00    Fanteyfare   
14:00    14:30    Folk Dandies
14:30    15:00    Het spekkenkraam van de Stemband    programma voor familie en kinderen
15:00    16:00    Folk Dandies
16:00    16:30    Het spekkenkraam van de Stemband
16:30    17:00    Folk Dandies   
17:30    19:00    Nevermind Nessie   

Muziek programma:

De Folk Dandies is meer dan zo maar een 'band' ... het is immers een 'Belgian Steampunk Marching Band'! Al wandelend en marcherend, uitgerust met versterkers op de rug en gekleed in pure steampunk stijl, brengen zij folk-rock in eigenzinnige arrangementen en interpretaties. Zo grossieren zij in aanstekelijke Bluegrass en keltische muziek. Probeer maar stil te blijven zitten wanneer de Folk Dandies voorbij marcheren!

Het Spekkenkraam van de Stemband is er voor iedereen, maar in het bijzonder voor kinderen! Deze band bestaat uit kinderen, specialist in Gentse Liedjes en Slechte Tanden... Het kinderkoor van Wim Claeys. De kinderen zingen onder zijn leiding volksliedjes in het sappige Gentse dialect. Zo zorgt De Stemband dat "Rosalie", "Santé santé" niet verloren gaan.
Tussen de zangstondes door kunnen de bezoekers en kijkers spelletjes met snoepen spelen aan het kraam. Een "wawasda", "elektro bibberspiraal", "gummibeergooien" "touwtjetrek" zorgen voor ambiance tussendoor. Eenmaal er genoeg kilo's snoep door gedraaid zijn, kruipen de zangers weer op het mini-showpodium om er nog wat meezingers in te zetten.

Nevermind Nessie valt al sinds 2009 te spotten op tal van internationale podia. Zij spelen door folk geïnspireerde punkrock en vormen de inspiratie en achtergrond van vele doorleefde avonden, dansfeesten en concerten... al dan niet vergezeld door een welverdiende kater achteraf. Rechttoe rechtaan, no-nonsense, hard gaan en altijd levendig. Dat is hoe dit Belgische vijftal het zelf graag hoort, ziet en speelt. Gedreven door folktunes en traditionals op fluit, accordeon en viool en ondersteund door een ijzersterke ritmesectie vormen zij de perfecte afsluiter voor deze dag van de Trage Weg!

Wandelingen

* de bos- en natuurbelevingsroute (LUS 1)
met gids: vertrekuur 13u15 / 15u15
zonder gids volgens uw voorkeur
* de muntschat- en cultuurhistorische route (LUS 2)
met gids: vertrekuur 13u15 / 15u15
zonder gids volgens uw voorkeur
(opgelet! De streeplijn is niet rolstoel geschikt)
* de stuifzandrug-route route (LUS 3)
zonder gids volgens uw voorkeur