Concert

Old Salt is een internationale Americana band met Gentse uitvalsbasis. Voor het ontstaan van de band moeten we terug naar de zomer van 2013. Toen Dan Wall, op dat moment nog schrijnwerker/straatmuzikant uit Upstate New York, tijdens een conferentie in Slovenië in contact kwam met andere getalenteerde en inspirerende muzikanten. Hij ontmoette en speelde er met o.a. Johannes Wannyn, Lotte Remmen, Anton Teljebäck en Dave Barfoot. Uit die ontmoeting en jamsessies vloeide hun eerste gezamenlijke avonturen, optredens én projecten. De groep kende verschillende samenstellingen met het Dan, Johannes en Lotte als kern. Zij putten inspiratie uit de tradities van New Orleans, de Mississippi vallei en de folk van de Appalachen. Deze vermengt de band met de tradities van het oude moedercontinent. En dat ze dit succesvol doet wordt o.a. onderstreept door de “European World of Bluegrass” award 2017 die hen werd toegekend.

Na het vorige album ‘Commons’ uit 2019 bracht Old Salt begin 2022 de EP 'Live in Room 13' uit die de live energie van de band mooi weergeeft. De EP plaatst 5 tijdloze songs uit vervlogen tijden in een nieuw energetisch licht waarin thema’s als monotonie, eenzaamheid, hoop en verlies verwerkt zijn. Soms bijt de muziek stevig van zich af, dan weer roept ze een glimlach op, steeds met een knipoog. Old Salt kende verschillende samenstellingen. Voor deze Europese tournee wordt het kerntrio rond Dan, Johannes en Lotte versterkt met bassist Tomás Peralta.

Voor fans van een American folk met pit, vleugjes banjo en weidse melodieën. Denk aan Mumford & Sons, The Tallest Man On Earth of Great Lake Swimmers.

  • Dan Wall: zang, banjo, viool, blues Harp
  • Lotte Remmen: viool en zang
  • Johannes Wannyn: gitaar en zang
  • Tomás Peralta: contrabas

-------------------------------------------------------------

De muziek van Sarah Jane Scouten is een mix van vintage folk en country muziek, met moderne invloeden en dito onderwerpen. Een steeds groter wordend muzikaal palet brengt frisheid aan haar sfeervolle indie Americana - of 'space-country' zoals ze het graag zelf noemt. Haar muziek is relevant voor vandaag als het is geworteld in de muziek van haar voorouders.

Geboren in Vancouver, maar al vroeg verhuisd naar het nabijgelegen Bowen Island. Een kleine rurale gemeenschap, waar iedereen elkaar kende en de deuren nooit op slot gingen. In deze omgeving ontstaat ook haar liefde voor muziek spelen.  Het gezin Scouten is een heel muzikale familie. Vader Scouten nodigde op regelmatig basis bevriende muzikanten uit bij hen thuis en zo ontstonden lange jams. Van Keltische tunes via evergreens, Hank Williams' songs tot bluegrass klassiekers….

Haar vierde album "Confessions", opgenomen in Toronto met producer Andre Wahl, vormde een verdieping van haar repertoire en oeuvre. Variërend van indiepop en folkrock tot hits van 70's glamrock à la David Bowie en T-Rex. Scouten verliest zichzelf echter niet in een zee van invloeden, maar puurt er haar eigen typische sound uit. Het is een verzameling eerlijke songs - een reeks confessions - die de belangrijkste relaties in haar leven in kaart brengt.

Wie er bij was tijdens haar vorige passages in jouw muziekclub weet dat Sarah Jane garant staat voor kippenvelmomenten!