Baleynbal

Loogaroo is een balfolk duo dat bestaat uit Pablo Golder (diatonische accordeon) en Florian De Schepper (akoestische gitaar). Pablo ken je mogelijks van verschillende balgroepen, o.a. Los Pablos, Manimoen, The White Russians en Les Frères Tarzanelli. Florian is van vele stijlen thuis, de voorbije jaren kon je hem op de podia treffen met de groepen Tenorin, Duo De Schepper-Sanczuk, Broes, Les Bandits de Belleville, Zigo en/of Stompin' Caravan waarin hij een stem gaf aan zijn gitaar. Zij kenden elkaar al jaren door samenwerkingen in verschillende folkbezettingen toen ze besloten Loogaroo op te richten. 'Loogaroo'... niet te verwarren met ‘loup-garou’ heeft een eigen geluid gevonden waarmee ze een ijzersterke live reputatie opbouwden. Loogaroo is een Caribisch mythisch wezen dat zichzelf in een heldere bal licht kan veranderen om 's nacht in rond te spoken. Geen wolvengejank, maar krachtige en verrassende melodieën door Pablo uit zijn accordeon getoverd, begeleid door Florians groovy en opzwepende ritme die je de hele nacht zullen laten dansen, zelfs onder de volle maan.

Meer te weten komen over Loogaroo kan hier

------------------------------------------------------

Duo Exceptionnel
Pepijn De Pauw (15) besliste drie jaar geleden op een zot moment om trekzak te leren spelen. Toen hij vorderingen begon te maken, merkte hij dat hij er niet alleen super veel plezier aan beleefd, maar ook de mensen rondom hem.
Hannelore Valentin (16) werd zes jaar geleden gebeten door de folkmuziek. Al van kinds af aan deed muziek haar glimlachen. Haar moeder speelde vroeger doedelzak en dat zette haar aan om het ook zelf eens te proberen. Sindsdien heeft de doedelzak haar nooit meer losgelaten. Vorig jaar deed Hannelore haar eerste stap in Muziekclub 't Ey met de Amazing Airbags onder leiding van Birgit Bornauw en Benjamin Macke.
Pepijn en Hannelore ontmoetten elkaar op een tienerstage bij Toon Van Mierlo en Pascale Rubens. Deze zomer gingen ze echter toevallig allebei naar dezelfde stages en hebben ze er met hun jeugdig talent de boel op stelten gezet!
Duo Exceptionnel: een jong enthousiast duo, uit Gent en Ieper, met honger naar het podium.
Omdat ook jong folktalent een kans moet krijgen!