Concert
Yves Barbieux (Urban Trad, Les Déménageurs) treedt na zeven jaar stilte terug op het podia met zijn nieuw geesteskind: Polk Trio. Dit nieuwe trio speelt traditionele en Keltische muziek maar dan met nét dat tikkeltje méér. In nette pakjes en ondersteund door verrassende visuele accenten is een optreden van Polk Trio een totaalervaring waarin de muziek altijd voorop staat.
Yves, die het brede publiek kent als uitmuntende doedelzak - en fluitspeler, laat zich bijstaan door het kruim van de Waalse folk. Aan de knoppen van de accordeon treffen we de onvolprezen Jonathan De Neck (Diab Quintet, Les Déménageurs) en op gitaar en banjo snarentovenaar Steve Louvat (Louvat Bros).
De drie heren weten hun verschillende achtergronden perfect te mengen: Keltische muziek met bluegrass, folk- en hedendaagse arrangementen. Net als bij zijn grote hits die hij met Urban Trad scoorde, zijn de composities van Yves Barbieux frivool, speels en soms innig.
En ze brengen ook zichzelf mee ... op het scherm te zien als achtergrondorkest. Finger drumming, percussie, piano, marimba... stromen naar het publiek toe en ondersteunen het concert.

Een première, primeur, maiden of waarom ook niet:  kick off want voor het eerst te zien, horen en beleven met deze formatie in Vlaanderen...