Concert

Zanger en bouzouki-speler Daoirí Farrell dook vanuit het 'niets' als een rijzende ster op in de Europese folkwereld. Hij trad in het voetspoor van z'n grote voorbeeld Christy Moore. Twee prestigieuze BBC Radio 2 Folk Awards sleepte hij in de wacht en hij trad live op tijdens de prijsuitreiking in de Royal Albert Hall in Londen. Mark Radcliffe van BBC Radio 2 Folk Show verwoorde het euforisch: “It doesn’t get much better than that. The real deal. What a voice.”

Naast deze awards behaalde Daoirí drie nominaties voor de RTÉ Folk Awards (Ierse radio en televisie). Hij tourde en speelde op festivals in het Verenigd Koninkrijk, Australië en heel Europa.

Kortom: hét betere Ierse werk op hét betere folkpodium... Of we laten Dónal Lunny ook even aan het woord: ‘Daoirí is one of the most important traditional singers to emerge in the last decade’.
En ja, ook z'n companen mogen er zijn! Een onvoltroffen banjospeler en een 'huilende pijpen' virtuoos die ooit het enige Ierse doedelzak soloconcert speelde in onze Muziekclub.

  • Daoirí Farrell (Zang en Ierse Bouzouki)
  • Geoff Kinsella (Banjo)
  • Leonard Barry (Uilliean Pipes)

www.daoiri.com