Concert

Is er leven na Trio Dhoore? Net als op Pluto, zekerheid is er niet, maar twee van de drie broers Dhoore gingen niet bij de pakken zitten. Ward was onlangs nog bij de 'twintigers' op Klara, samen met broer Hartwin weten ze met onze eigen wortels opnieuw boeiende instrumentale muziek te maken. Hun eerste cd is gebaseerd op de landelijke regio 'Rodeland' en is zo ook genoemd.
Dat hun muziek de 'bollekeszakdoekgroove' is ontgroeid, heeft natuurlijk te maken met hun intensieve tournees over gans de wereld. Hun soms melancholische melodieën nemen het beste mee van andere culturen. Niet enkel het diatonisch accordeon en de mandola worden beroerd, maar ook gitaren en soundscapes dienen om de emotie en gevoelens weer te geven.
Op deze cd-voorstelling stellen de broers tien vers gecomponeerde nummers voor. Tip? Ga eerst eens wandelen in de omgeving van de Belseelse Boskapel en kom dan genieten...

“This band strengthens the theory that something special happens when families perform together. An atmospheric and moving collection of instrumentals inspired by the Flemish tradition.”
Rock’n Reel Magazine (Ireland)

www.siger.be