Concert
De muzikale ontmoeting tussen de Syrische violist Shalan Alhamwy en de Belgische accordeonist Jonas Malfliet mondde uit in het ontstaan van "Damast Duo", een naam die de muzikanten ontlenen aan het luxueuze textieldamast uit de Syrische hoofdstad Damascus. Damast verspreidde zich vanuit Syrië over de hele wereld via de handel langs de zijderoute, een metafoor voor de culturele cross-over tussen Oost en West die Damast duo als uitgangspunt neemt. 

In 2018 nam het duo zijn eerste album “Safar” op, een muzikale reis tussen Syrië en België. Maar de reis ging verder. 
Met muziek als universele, verbindende taal leidde het pad van Damast duo in 2019 naar de in Straatsburg verblijvende Venezolaanse gitarist en trompettist Ray Riveros en de Turkse, in Denemarken verblijvende, zangeres en sazspeelster Luna Ersahin. Deze ontmoeting resulteerde in het het album "Birds of passage". 

Het viertal brengt parels uit een elftal muzikale  erfgoedsites en brengt zowel eigen composities als herwerkte traditionals van oost en west. Van poëtisch/lyrisch tot energiek/festief, de birds of passage hebben het allemaal in zich. Laat je onderdompelen in de rijkdom van tradities en verrassen door de pracht van verfijnde instrumentale weefsels rond Luna's kleurrijke stem.


muzikanten:
  • Shalan Alhamwy: viool
  • Jonas Malfliet: accordeon
  • Florian De Schepper: gitaar
  • Luna Ersahin: zang en saz